Verdens giftigste slanger

18. mai åpner vi en helt ny utstilling for 2023! Inne i feltstasjonen finner du noen av de aller giftigste slangene i verden. Her kan du se og lære mer om ulike huggormer, kobraer og klapperslanger.

Først i Norge!

Du får se dem på nært hold, men trygt bak glasset. Dette er faktisk den eneste plassen i Norge du kan oppleve dem.

Våger du å bli med inn?

Dypt inne i Regnskogen ligger ei bortgjemt gammel hytte som skjuler en skummel hemmelighet; et laboratorium hvor det i lange tider har blitt forsket på verdens giftigste slanger. Nå finnes det kun én forsker igjen, men noen andre beboere har også valgt å bli værende....

Fakta

Visste du at det kun finnes én giftig slange som lever naturlig i Norge? Hoggormen (Vipera Berus) sniker seg rundt i norske skoger og kan bli opp til 60-70cm lang.

Har du sett den kanskje? Hoggormen er ganske folkesky og blir nok minst like skremt som deg om du møter på den. Hoggormen er fredet i Norge, så det er viktig at du lar den være i fred - så vil nok også den la deg være i fred.

Av over 3600 slangearter på verdensbasis antas ca 600 for giftige, hvorav ca 200 av disse er farlige for mennesker - og flere av dem er livsfarlige om man skulle bli utsatt for bitt.

Tilbake til oversikt
Bli kjent med dyrene