Verdens giftigste slanger

Endelig kan du få oppleve noen av verdens giftigste slanger på norsk jord. Årets nyhet gir deg muligheten til å komme tett på disse mystiske og myteomspunnede skapningene.

Attraksjonen åpnet for publikum 5. juni 2021

Først i Norge!

Vi er stolte av å presentere verdens giftigste slanger - for første gang i Norge! Du trodde kanskje at du hadde sett skumle og farlige slanger i Norge tidligere? Vel - aldri har du sett maken som dette! Den Lille Dyrehage er nemlig først ut med å vise giftige slanger på norsk jord, og da inviterer vi deg til å møte verdens giftigste slanger - øye til øye!

Våger du å bli med inn?

Dypt inne i Regnskogen ligger ei bortgjemt gammel hytte som skjuler en skummel hemmelighet; et laboratorium hvor det i lange tider har blitt forsket på verdens giftigste slanger. Nå finnes det kun én forsker igjen, men noen andre beboere har også valgt å bli værende....

Fakta

Visste du at det kun finnes én giftig slange som lever naturlig i Norge? Hoggormen (Vipera Berus) sniker seg rundt i norske skoger og kan bli opp til 60-70cm lang.

Har du sett den kanskje? Hoggormen er ganske folkesky og blir nok minst like skremt som deg om du møter på den. Hoggormen er fredet i Norge, så det er viktig at du lar den være i fred - så vil nok også den la deg være i fred.

Av over 3600 slangearter på verdensbasis antas ca 600 for giftige, hvorav ca 200 av disse er farlige for mennesker - og flere av dem er livsfarlige om man skulle bli utsatt for bitt.

Tilbake til oversikt
Bli kjent med dyrene