Turako

Tauraco Hartlaubi

Størrelse: 40 cm
Leveområde: Øst Afrika

Denne fargerike fuglen lever i østlige deler av Afrika. Den er aktiv på dagtid og bruker mye av tiden på leting ettermat. Den spiser hovedsakelig frukt og bær, men har også insekter på menyen. Hannen gjør seg til for hunnen når det nærmer seg parringstid. Han hopper rundt på grenene, lager skarpe lyder og bruker halefjær og vingene flittig. Hunnen legger 2 egg og kyllingene er flygedyktige etter ca en måned.

Den lever i ulike skogområder. Gjerne i høyden.

Tilbake til oversikt
Regnskogen

Vi mater apene

Presentasjon av kenguruene

Surikatene får mat

Mating av gårdsdyrene

12:00 & 18:00

Dyrepasser-
skolen

11:00 & 15:00
Dagsprogram ›