Surikat

Suricata Suricatta

Størrelse: 2,5 kg, 40 cm
Leveområde: Kalahari, Afrika

Surikater lever i mindre eller størreflokker. Opptil 60 surikater kan leve sammen i en «super flokk».

Flokken består av et alfa par, der hunnen er den øverste lederen. Surikatene har ulike oppgaver som hele tiden skal utføres. Noen har ansvaret for vaktholdet, andre er barnevakt, mens noen leter etter mat. Surikater graver et gangsystem under bakken som de hele tiden kan skjule seg i. Her har de flere utganger for å kjapt kunne rømme ut eller inn i hulene. De er godt utviklete gravere. Med lange klør og sterke frambein kan de flytte store mengder sand på kort tid. Surikater er små rovdyr som spiser insekter, skorpioner, slanger og øgler.

Vi mater surikatene hver dag. Kanskje er du tøff nok til å gi dem levende larver??

Tilbake til oversikt
Surikatørken

Hold en slange

Apene får mat

Surikatene spiser

Presentasjon av kenguruene

Mating av gårdsdyrene

Frokost i Regnskogen

Dagsprogram ›