Ringhalelemur

Lemur Catta

Størrelse: ca 60cm +hale
Leveområde: Madagaskar

Dette er en av de mest kjente lemurene. Den karakteristiske halen har gitt den det passende navnet. Ringene på halen fungerer nesten som et skilt. Da ringhalelemuren lever mye på bakken blir det enkelt for flokken å holde sammen. Halen er godt synlig i det høye gresset.

Lemuren lever i flokk der hunnene er av høyeste rang. Alle hunnene er mer dominante enn hannene. En lederhunn står øverst på tronen. I naturen reiser de fleste hannene fra flokken i tre års alderen. Da leter de etter en ny flokk for å spre sine egne gener.

Lemuren spiser blader, blomster, gress og andre planter.

Hos oss er det lemuren Lichi som lederen. Da våre lemurer rømte i 2019 var Lichi på tur i over fem uker. Da hun kom tilbake var hun fortsatt den stolte lederen av flokken.


Tilbake til oversikt
Regnskogen

Apene får mat

Surikatene spiser

Presentasjon av kenguruene

Mating av gårdsdyrene

Frokost i Regnskogen

Dagsprogram ›