Nattape

Aotus Lemurinus

Størrelse: 1,3 kg
Leveområde: Sør Amerika

Som navnet tilsier er disse dyrene nattaktive. Men noen ganger kommer de frem på dagtid for å spise. Er du heldig kan du få øye på dem når de beveger seg sakte rundt i regnskogen. Ved å være nattaktive unngår de konflikter med de andre apene. For de lever i de samme områdene og spiser nesten det samme. På menyen står planter, frukt, blomster, nøtter og smådyr.

I forhold til andre små aper har nattapen et veldig lite territorium. Faktisk bare 0,1 km².

De har store øyne som virker nesten stirrende når du ser dem. Men det er for å lettere kunne se når regnskogen er bekmørk.

Tilbake til oversikt
Regnskogen

Apene får mat

Surikatene spiser

Presentasjon av kenguruene

Mating av gårdsdyrene

Frokost i Regnskogen

Dagsprogram ›